KASKUS

KA-32 Diproduksi Di China

Quote:Ka-32 helicopters to resurrect in China

Ka-32 helicopters to resurrect in China
26.09.2012



Beijing will begin the production of Russian multipurpose Ka-32 helicopters, Chinese media say. This aircraft has long been a pride of the national aviation industry. It is often used for solve specific problems under extreme conditions. Spokespeople for the Russian Helicopters confirmed the fact of negotiations with China on the subject.

Ka-32A11BC is a modernization of the multipurpose helicopter Ka-32, which is used for transporting people and cargoes, as well as for construction works, loading and unloading vessels. The chopper can also be used in the forest industry. The aircraft of this type are used in fire fighting, search, rescue and patrol operations.

Noteworthy, the aircraft is based on the technological platform used for the Russian military helicopter for the Navy, as the Ka-32 is a civil version of the military anti-submarine deck-based Ka-27PL helicopter. The forerunner of the Ka-32 was the Ka-22 rotorcraft, which, the USSR declined to develop after two air crashes.

According to Chinese publication People's Daily, the first major project for the production of Russian helicopters in China will kick off in Beijing. The sides implement four programs within the scope of the project: airport expansion, sales, service and training of crew.

The main manufacturer of helicopters of this type is JSC Kumertau Aircraft Production Enterprise. Spokespeople for holding company Russian Helicopters deny the existence of agreements to open a factory to assemble Ka-32 helicopters in China. Likewise, the Chinese do not say that they are going to build the Russian helicopters already tomorrow. The construction period will take about two years, the amount of investments - 4 billion yuan. According to estimates of the business community, the company's turnover in five years will make up 65 billion yuan a year.

In early September, at ILA-2012 air show in Berlin, General Director of Russian Helicopters Holding, Dmitry Petrov, said that the holding was studying the possibility to organize the licensed assembly of helicopters in China. "If we, together with our Chinese partners, come to believe that assembling a model in the People's Republic of China will be more profitable than export shipments, then we will start working on the organization of the assembly production there." The official stressed out that it was more profitable for companies to create their own assembly lines at the order of not less than 50 medium-class helicopters.

According to the Chinese publication, the first phase of the project will produce 30 large helicopters. The annual production output will make up about 30 billion yuan. At the same time, the project includes the establishment of structures for design, research and development works.

During five or seven years, the Chinese intend to fully master the technology and localize the production of parts on the level of more than 60 percent. The delivery of the license for the production of the aircraft is a common condition of the Chinese Government to enter the Chinese market.

The Ka-32A11BC is the only Russian helicopter that was certified by the European Aviation Safety Agency (EASA) in 2009. The aircraft is certified in North and South Americas as well as in Asia. Technically, it can be sold in the markets of most countries of the world. It is also the most popular model of Kamov Design Bureau abroad. There were large deliveries made to South Korea, where the fleet of Ka-32 exceeds 60 aircraft. There were more than 140 aircraft built in total, which operate in more than 30 countries worldwide.

Thus, Russian Helicopters may help China establish the production of one of its best aircraft to enter the market with this model. According to the recently published new edition of the state program for the development of domestic aircraft industry, Russia's share on the market of helicopters in 2025 is expected to make up 13.9 percent in civil and 15 percent in the military segment. In 2010, the index was 6 and 12 percent, respectively. The previous version of the program had the goal to increase the share of Russia in the civil helicopter market to 27 percent. According to Russian Helicopters, the share of the enterprise on the world market in 2011 made up 14 percent in money terms.

"In any case, any manufacturer considers expansion in the global or regional markets as an important element of the development strategy. In this respect, Russia should not be a mere supplier of natural resources, but it should also export sophisticated high-tech equipment. In this regard, our helicopter industry that has a powerful holding to effectively promote its products on the world market, has chosen the right strategy. Today the market is getting globalized, and one must be present in all segments. The holding produces quite competitive products and in this respect one should do everything to try various forms of cooperation and conquer new markets," chief editor of National Defense Journal, Igor Korotchenko believes.

During the APEC summit, President Vladimir Putin also spoke about the cooperation with Chinese partners in the field of aviation in two directions. "The first one is the creation of a large state-of-the-art helicopter on the basis of a Russian helicopter," he said. The second direction is the development of a wide-body aircraft, Putin added.

Not that long ago, it was reported that the talks between the United Aircraft Corporation (UAC) and the Chinese state-run concern Comac about the creation of a joint venture to develop a new long-range wide-body aircraft on the basis of IL-96 were close to completion.

In 2011, Russia launched the budget funding of the program of the high-speed helicopter. The range of the aircraft will make up 1,500 kilometers, whereas the cruising speed will reach 450 miles per hour. Russian Helicopters was also developing Mi-X1 and Ka-92 choppers, hoping to get the funding from the federal budget on the base of 50x50 scheme. In 2011, the federal budget allocated 400 million rubles for the project, and in 2012 - 700 million rubles.

It was planned that the first experimental models would appear from 2015 to 2017. The deadline was then pushed back to 2018.

Vitaly Salnik

Pravda.Ru
http://english.pravda.ru/russia/econ...pters_china-0/



nice, makin banyak aja proyek JV heli antara uncle mao, papa bear, plus eropa
Wow....

Kira-kira bakal buat varian Helix pake bunker, propaganda tower, atau gatling cannon juga nggak ya?

Spoiler for chinese helix:






weleh enaknya bisa kerja sama bikin heli ma paman bear dan eropa
kalo duit dah bicara enak semuanya
ngomong2 apakah Ka-32 rakitan china bakal bisa dipasangin senjata china seperti C-705 & terpedo buatan china & juga kira2 apakah TNI-AL bakal tertarik dengan KA-32 sebagai heli ASW-nya
Quote:Original Posted By agninistan
ngomong2 apakah Ka-32 rakitan china bakal bisa dipasangin senjata china seperti C-705 & terpedo buatan china & juga kira2 apakah TNI-AL bakal tertarik dengan KA-32 sebagai heli ASW-nya


tergantung pinter2 salesnya gimana
Quote:Original Posted By belalangbelang
tergantung pinter2 salesnya gimana


jangan lupa satu hal paling penting DUIT...
kita minat cem macem mau ini mau itu kalo duit gak ada apa mau di bayar pake pasir
Quote:Original Posted By singob
jangan lupa satu hal paling penting DUIT...
kita minat cem macem mau ini mau itu kalo duit gak aga apa mau di bayar pake pasir


sadiiisss bener...UUJ...ujung-ujung duit...

Ka-32 bisa buat COIN lho

KA-32 ternyata bisa dipasangin GUN POD & Rocket POD buat COIN, bener2 multi role bisa ASW, ASUW, SAR, Angkut pasukan, COIN, COUNPIR, medic, operasi khusus. kenapa TNI-AL nggak beli heli ini aja daripada beli Super SeaSprite. apalagi heli ini unik. 2 baling2 besar ditumpuk jadi satu





wih di gambarnya yg pake ni heli ROKAF.. tu hangeul bacaannya Gong-gun (Air Force).

Tapi ane agak aneh liat bentuknya, tambun bgt
Heli kayak gini baling2nya muter 1 arah atau beda arah yah ?
Quote:Original Posted By Kimak.Kaw
Heli kayak gini baling2nya muter 1 arah atau beda arah yah ?


Coaxial rotors are a pair of helicopter rotors mounted one above the other on concentric shafts, with the same axis of rotation, but that turn in opposite directions (contra-rotation). This configuration is a feature of helicopters produced by the Russian Kamov helicopter design bureau.

http://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_rotors
Quote:Original Posted By Kimak.Kaw
Heli kayak gini baling2nya muter 1 arah atau beda arah yah ?


beda arah max.. contra rotating rotors/propellers.. kadang disebut juga coaxial rotors..

http://en.wikipedia.org/wiki/Coaxial_rotors
http://en.wikipedia.org/wiki/Contra-...ing_propellers
ini heli fungsinya untuk apa ya kok bodynya semox gt terus baling2nya dobel

maaf gan nubi mohon pencerahanya
Quote:Original Posted By stuka1788
Wow....

Kira-kira bakal buat varian Helix pake bunker, propaganda tower, atau gatling cannon juga nggak ya?

Spoiler for chinese helix:








sekalian ini dong, helix versi kargo
muat Overlord 3 biji

ini heli kan terkenal dg payloadnya, itu di Canada banyak dipake di industri kayu, selain buat bawa kayu gelondongan bisa juga dipake buat pemadam pas kebakaran hutan, perasaan dulu Indonesia juga sempet berminat dg heli ini, sampe ada demonya segala
Quote:Original Posted By mamemon
ini heli fungsinya untuk apa ya kok bodynya semox gt terus baling2nya dobel

maaf gan nubi mohon pencerahanya


Ane gak tau pasti.. tapi kalo dari bodinya, kayanya heli angkut ini.

Baling2 ganda dipake istilahnya untuk menetralkan gaya tolak dari satu baling2 (namanya gaya apa ya? aksi-reaksi kah? ).
Jika baling2 berputar searah jarum jam, maka akan timbul gaya tolak ke arah berlawanan (berlawanan arah jarum jam).
Maka jika dipasang 2 baling2 seukuran dengan arah putaran yg berlawanan. Maka gaya tolak dari masing2 baling2 yang berputar berlawanan tersebut akan saling meniadakan.
Nah kalo di helikopter yg pake 1 baling2 utama, gaya tolak yang timbul dari baling2 utama, dinetralisir dengan dorongan yg dihasilkan baling2 yg di ekor (tail rotor).

Makanya kalo ada helikopter yang kehilangan tail rotor, tu heli pasti muter2 gak terkndali di udara.

Heli baling2 ganda, jika ingin terbang stabil maka gaya yang dihasilkan oleh masing rotor harus sama. Sedangkan pd helikopter dengan 1 baling2 utama (main rotor), gaya dorong yg dihasilkan oleh tail rotor harus sama dengan gaya tolak yg di hasilkan main rotor.

Pada saat hovering, helikopter baling2 ganda memanfaatkan selisih gaya tolak yg timbul dari masing2 rotor untuk merubah arah halikopter. Sedangkan pada helikopter 1 baling2 dengan mempercepat/memperlambat tail rotor.

CMIIW
=========================

*) jadi inget majalah angkasa edisi koleksi helikopter ane yang gak balik setelah dipinjem temen :
Quote:Original Posted By otoy_banget

*) jadi inget majalah angkasa edisi koleksi helikopter ane yang gak balik setelah dipinjem temen :


ikut prihatin gan, jd inget angkasa ane edisi senjata api yg di pinjem temen, tp Alhamdulillah balik setelah ane cerewetin tiap ktemu
Salah satu desain heli yang baik IMO MTOW yang besar sanggup dihandle konfigurasi contra rotating rotor seperi ini

Nda perlu takut dihajar modified RPG-7 di tail rotor macam di somali, jauh lebih mudah di stabilkan... sayang perawatan mekanikal pada contra rotating rotor mahal sekali
Setelah Mi-8 diproduksi RRT sekarang Ka-32. Mi-8 untuk AD (dinas penerbangannya sekarang memiliki 1.000 helo gabungan Z-9, Z-8, WZ-10 dan mi-8)

Ka-32 sepertinya akan ditujuakn untuk AL terutama untuk tugas AKS dan AEW
bakal dicopy juga kgak ya nih heli?