KASKUS

Militer Rusia Menguji Coba Future Soldier Uniform

Russia Tests ‘Future Soldier’ Uniform


Russian military equipment sets Ratnik, nicknamed “future soldier uniforms,” performed well in recent tests, paving the way for their implementation, a senior army official said on Saturday.

Ratnik (“Warrior”) comprises more than 40 components, including firearms, body armor, optic, communication and navigation devices, life support and power supply systems and even knee and elbow pads, said the commander of the Ground Forces, Vladimir Chirkin.


The equipment can be used by regular infantry, rocket launcher operators, machine gunners, drivers and scouts, Chirkin said on Ekho Moskvy radio.

The equipment sets are light and come in summer and winter variants, Chirkin added, without elaborating on the weight.

Ratnik was tested during recent Caucasus-2012 command post exercise, the officer said. Tests are also ongoing at Alabino testing grounds outside Moscow.

The “wonderful sets” may “soon” be introduced in the military, Chirkin said. He gave no timeframe.

Russia planned to buy a limited number of FELIN infantry combat systems from France in 2011, but later opted to produce its own equipment. Development and implementation are expected to be finished by 2015, a government official said last December.



Combat gear of Russian soldiers

The military also tested the Zarya (“Dawn”) troop command system during the Caucasus-2012 exercise, Chirkin said. The system needs improving, but will likely be finished in the next few years, he said.

http://en.ria.ru/mlitary_news/201209...176302172.html
Quote:Original Posted By saadjatmiko
ɐɹʇuɐɯ uɐʞuɐןɐɾıp

diterjemahkan ke bhs Indonesia dolo mas brada..ane g mudeng je...


wow

minta nerjemahin.....

kaya di lounge aja
atas gw apes

btw no 8 mo dimasukin mana ya kok ga ada gambare ?
btw koq senjatanya koq nggak future ya? mirip ak-47
Quote:Original Posted By winehsuka
atas gw apes

btw no 8 mo dimasukin mana ya kok ga ada gambare ?


tulisannya : usually stored inside vest

Quote:Original Posted By masblangkon01
btw koq senjatanya koq nggak future ya? mirip ak-47


AN-94 juga bentuknya masih mirip AK

Quote:Original Posted By blue.daning2000
tulisannya : usually stored inside vest



AN-94 juga bentuknya masih mirip AK



tapi beda.. An94 gak sesimple AK-47... mode penembakan juga ada mode yg sekali teken picu crot 3 peluru
Apanya yang future, itu navigation systemnya aja masih jadul gt
Quote:Original Posted By blue.daning2000


AN-94 juga bentuknya masih mirip AK



Tapi patut diapresiasi juga nih Rusia, biar ga ketinggalan ama negara-negara lain yg juga punya program "Future Soldier Uniform" serupa..
kayanya belum future, masih nge-gantung semua peralatannya belum ringkas.

btw rationnya masih dog food kah?....
Quote:Original Posted By Blackghost13
kayanya belum future, masih nge-gantung semua peralatannya belum ringkas.

btw rationnya masih dog food kah?....


Yang pasti rationnya ngga halal (lihat gbr no 6).....
halaa , masih lebih tech US
future soldier seperti inikah yang dimaksud?

Rusia klo soal urusan desain, kalah mulu ama Barat..
Quote:Original Posted By kasamago
Rusia klo soal urusan desain, kalah mulu ama Barat..


tapi kan dia bikin mode sendiri ga ikut2 kaya negara lain....
Quote:Original Posted By masblangkon01
btw koq senjatanya koq nggak future ya? mirip ak-47


senjatanya tentu aja future yaitu ak-12 / ak-74m ris
future uniform...kok fotonya...yang dipakai uniform standard pasukan sekarang?
dimana2 unirom tentara sekarang sama seperti itu.

kurang mengejutkan ah. malah terkesan agak ketinggalan. maaf.
no. 6

pake


Quote:Original Posted By Travestron
future soldier seperti inikah yang dimaksud?

Spoiler for future soldier:


Buat saat ini, tapi nantinya bakal jadi future soldier yang semacem ini:

Spoiler for future soldier:
ini kayaknya bukan future soldier seperti FELIN atau LAND WARRIOR.
tapi lebih ke current equipment, ya mendingan lah dibandingkan era Chechnya dan South Ossetia yang gear2nya acakadut...

Kalo future soldiernya Rusia adopsi FELIN nya prancis kan? cuma beda senapannya aja (gak pake FAMAS, pake AK-74M, AK-12 atau AN-94 Abakan)



Ada juga yang desain Rusianya
Quote:Original Posted By MrBhass




Ada juga yang desain Rusianya



Ini baru senapan yg future versi om beruang, banyak centelannya
×