Adobe: Photoshop Yang Akan Datang, Tidak Akan Mendukung Windows XP!



Windows XP has been tremendously popular, but support for the 11-year-old operating system is waning. The next Photoshop will require Windows 7 or later.


Quote:Apparently 11 years was long enough.
Microsoft released Windows XP in 2001, and Adobe said today that the current CS6 version of Photoshop will be the last one to support the operating system.

"The Photoshop team would like to provide advanced notice that Photoshop CS6 (13.0) will be the last major version of Photoshop to support Windows XP," Adobe Product Manager Tom Hogarty said in a blog post.
The reason, he said, is that modern performance-sensitive software requires modern hardware graphics interfaces that Windows XP lacks, in particular a way to tap into the power of graphics processing units (GPUs
Leveraging advances available on newer operating systems and hardware allows us to deliver significantly better performance, and focus our innovation efforts around the areas of the greatest benefit to our customers.
Photoshop CS6 already demonstrates that relying on a modern operating system, graphics cards/GPUs and graphics drivers can lead to substantial improvements in 3D, Blur Gallery and Lighting Effect features not available to Windows XP customers. The team hopes that by providing this information early it will help you understand our current decisions around operating system support and where we we're headed with future releases of Photoshop. We encourage all customers who are currently using Windows XP to begin making their migration plans now so they can fully take advantage of future Photoshop innovations as soon as they are available.


Quote:Adobe already dropped Windows XP support for the current version of a related product, Lightroom.
There are still millions of Windows XP users in the world, but the tide is starting to turn. Windows 7 just overtook Windows XP in Net Applications' monitoring of Internet site usage, for example.

Microsoft has been trying to push people toward newer versions for years, too, most recently toward the dramatically different Windows 8 that's finished but not formally launched to the public yet.
Another big company announced a related decision yesterday: Google announced it won't support Google Apps on IE8, the most recent version of Internet Explorer that runs on Windows XP. Windows Vista and Windows 7 both can run IE9, and Windows 8 comes with IE10.
That population of Windows XP users won't be totally left behind by Google's decision, though; they can use Firefox, Opera, or Chrome, or can install Google's Chrome Frame extension for Internet Explorer.


Sorry kalau salah kamar!

Gw hanya sekedar share untuk yang belom tau kabar ini!

pasti berat banget kabar ini!, maksud gw, berat banget kalau yang sudah jatuh cinta sama xp, tapi adobe ngeluarin photoshop versi terbaru ... yang tidak bisa diinstall di windows xp!




Spoiler for :
mesti migrasi dari windows xp kalo gitu
gw pake PS CS5 di windows 7
dan smua dr ccpb
Mwahahahaaa...

Jadinya ntar pake kedai gambar versi lama dunks? Kek Corel Draw 11, legenda.
aduh masih pake xp nih gw
ngga ngepek : eyke pake GimP ma men :
masi make CS3 gw buat motosop, begitu upgrade ke CS4/5 udah bingung interfacenya beda
Photoshop memang keren, tapi gimp lebih keren lagi, karena open source http://en.wikipedia.org/wiki/GIMP :

Quote:Original Posted By LoE_Seifer
ngga ngepek : eyke pake GimP ma men :


agan pakai gimp juga ya ? :
ala sotosop

bisa diakalin gans....1000 cara ke roma!!!
pakai GIMP aja. free dan bagus
Quote:Original Posted By goed.adit
Mwahahahaaa...

Jadinya ntar pake kedai gambar versi lama dunks? Kek Corel Draw 11, legenda.


kaw tak baca beritanya! :

photoshop 7 s.d. cs 6 masih support windows xp, tapi cs 7 ke atas sudah tidak lagi disupport!

kalau bukan salah microsoft, siapa lagi yang harus disalahkan,

—satu dua tiga kata vbot signature™
Quote:Original Posted By anwarbro
kaw tak baca beritanya! :

photoshop 7 s.d. cs 6 masih support windows xp, tapi cs 7 ke atas sudah tidak lagi disupport!

kalau bukan salah microsoft, siapa lagi yang harus disalahkan,

—satu dua tiga kata vbot signature™


mikocok butuh uang :
itu sudah :
Quote:Original Posted By anwarbro
kaw tak baca beritanya! :

photoshop 7 s.d. cs 6 masih support windows xp, tapi cs 7 ke atas sudah tidak lagi disupport!

kalau bukan salah microsoft, siapa lagi yang harus disalahkan,

—satu dua tiga kata vbot signature™


That's exactly my point

Thread: Adobe: Photoshop Yang Akan Datang, Tidak Akan Mendukung Windows XP!
bener bener tamat dah XP bye bye ...
mesti diniatin pindah dari sekarang...upgrade upgrade...
ada gimp buat soto2an...dan software2 lain yang opensource..jangan lupa si legendaris PAINT

menurut gw klo cara semi-manual itu hanya untuk para dewa sotosop..toolsnya PAINT
Quote:Original Posted By goed.adit
That's exactly my point

Thread: Adobe: Photoshop Yang Akan Datang, Tidak Akan Mendukung Windows XP!


tadinya gw pikir, semua versi photoshop udah ga support windows xp
—satu dua tiga kata vbot signature™
Quote:Original Posted By GIMP
Photoshop memang keren, tapi gimp lebih keren lagi, karena open source http://en.wikipedia.org/wiki/GIMP :



agan pakai gimp juga ya ? :


All Hail Open Source
Quote:Original Posted By fakepath
All Hail Open Source


All Hail the black market & counterfeit product
Wah, berarti memang WinXP udah akan menjadi sejarah yah
sekarang windows xp, palingan bentar lagi vista bakalan jadi korban juga nih, terus ajah kayak gitu