KASKUS

Lightbulb ۩ Info Seputar Transportasi di Banyumas ۩

Quote:Quote:

Arepan melu tongkrongan nang Regional Banyumas lah





INFO SEPUTAR TRANSPORTASI
di BANYUMAS dan Sekitarnya





di nei bintang dipit ya lur
★ ★ ★ ★ ★






trus di bukmark, mbok sapa ngerti ngesuk2 perlu info kiye






Quote:anu wis mangsan é arep pada mudik kiyé ya lur

nuwun séwu arep ndérék pérso, apa sedurung2 é wis tau ana sing gawé trit bab transportasi nang regional banyumas rung ya ?????



Quote:rencana ne trit kiyé arep nggo minimal ngobrol , takon, berbagi info

#ngobrol artian é udu nambah postingan sing ora umum lho yak
#takon artian é ya mbok dulur regional arep ana petakonan bab musabab jadwal, rega tikét, utawa trayék atau malah bab sewa bis Pariwisata
#berbagi info artian é sapa ngerti ana berita, tips, utawa segala hal mengenai dunia transportasi ya bisa di bagi nang trit kiyé



Cakupan Transportasi kan anu jembar pisan ya lur, jadi TS sebener nya tidak membatasi mengenai seputar pertanyaan, info, jadwal, dan trayek transportasi,
sekira nya TS bisa berbagi ya mesti di bagi. Tapi untuk saat ini TS e arepan mung crita bab Transportasi Darat, khususon mengenai Bis dan Angkutan Darat ingat ya Angkutan Darat udu Angkatan Darat :



Quote:sedurung e nuwun sewu mbok menawa ne inyong repost

nuwun sewu uga, men nggo kepenak di simak bab takon lan jawaban e nganggo basa Indonesia bae, kamsud e ora arep ninggal na bahas ngapak sing adiluhung lan wis nyemedulur nang RB


Quote:

ben pada2 kepenak e sedurung e arep melu kenalan dipit

jeren nek ra kenal ra di cendoli


sekedar untuk saling tau saja la lur
TS e kan warga Regional Banyumas nek ora percaya geh KTP ne


KTP Regional

#ra tau tek edit apa maning gawe E-KTP



muga2 di verifikasi dadi anggota Regional Banyumas


TS juga sering dlusupan terminal , sisan sering kumpul nang Garasi Ne bocah2 sing seneng bis,
Bis Mania Kaskus
kiye Garasi ne

►►Bismania-Kaskus◄◄|★★۩۞۩Keluarga Penggemar Bis۩۞۩★★




TS e ya wong lumrah juga, tapi ana sing ngomong ra lumrah,
anu seneng koh karo bis sing udu gone duweke dewek
sing penting ora seneng karo bojo ne uwong ikih

Dan yang utamanya TS bukan lah seorang CALO :

tapi lewih seneng nek TS e dolan2 numpak bis




Quote:Quote:
Terminal Bis Type A Purwokerto


Spoiler for sop iler terminal e:




Terminal bus tipe A Purwokerto, Kabupaten Banyumas merupakan terminal terbesar di Jawa Tengah yang diresmikan 6 April 2006 oleh Gubernur Jawa Tengah, Mardiyanto, bertepatan dengan Hari Jadi Kabupaten Banyumas ke 424. Terminal seluas 10 hektar ini berlokasi di Kecamatan Purwokerto Selatan, dan berjarak kurang lebih 3 km dari terminal lama ke arah tenggara (Sokaraja).

Selain terminal tipe A Purwokerto (24 jam beroperasi), di Kabupaten Banyumas juga terdapat 2 terminal tipe B yaitu di Kecamatan Ajibarang dan Kecamatan Wangon (jam operasi hingga pukul 16.00), lalu ada sub-terminal Angkutan Kota di Kebondalem, Kecamatan Purwokerto Timur (beroperasi hingga pukul 16.00), serta sub-terminal Mikrobus di Karanglewas, Kecamatan Purwokerto Barat (beroperasi hingga pukul 16.00).

Sementara angkutan perkotaan/angkutan perdesaan beroperasi hingga sekitar pukul 16.00-17.00.

Untuk informasi lebih lanjut terkait terminal di Kabupaten Banyumas, bisa menghubungi Terminal Purwokerto (0281-639764), atau Dinas Perhubungan Kabupaten Banyumas (0281-637211) pada jam kerja.




sumber e



Quote:
Antar Kota Antar Provinsi - AKAP


Quote:
BIS KE BARAT

Spoiler for Bis AKAP Ke Barat:


Quote:BIS KE TIMUR

>> UPDATE <<

PO NUSANTARA >> JADWAL BARU / 20 Agustus 2012





Spoiler for Bis AKAP Ke Timur:



Spoiler for jadwal :


Seiring berjalan nya waktu, otomatis ada beberapa penambahan dan pengurangan jadwal, trayek dari tiap PO, maka akan tetap di update oleh TS


monggo yang berkenan ada penambahan silahkan


Kolkota Purwokerto

Quote:

Angkutan Kota

Spoiler for kolkota:




Angkutan umum kota (Angkot) di kota Purwokerto sama seperti angkutan umum kota (angkot) di kota-kota lainnya, mempunyai kode sesuai dengan jalur yang dilewatinya. Angkutan di Purwokerto mempunyai kode yang diawali dengan huruf A-O dan diikuti oleh angka 1 atau 2. Umumnya angka 1 dan 2 mempunyai jalur yang sama namun berlainan arah. Nah, tulisan dibawah ini adalah kode jalur angkutan kota Purwokerto dan jalur yang dilewatinya:



Spoiler for Kolkota A-1 >>J-2:

Lanjutan KOLKOTA

Quote:Quote:
Spoiler for Kolkota K-1 >>O2:



Quote:Demikianlah daftar angkutan umum Kota (Angkot) di Purwokerto, dan dengan tarif Rp 2.500 untuk umum dan Rp 2.000 untuk pelajar. Untuk jam operasional angkutan umum kota (angkot) ini adalah antara jam 6 sampai jam 5 sore, jadi anda tidak bisa jalan-jalan naik angkutan kota (angkot) ini pada malam hari. Kalau anda masih ingin jalan-jalan dimalam hari, di Purwokerto anda masih bisa naik angkutan lain seperti ojek motor, taksi, dan becak.

Jadwal Kereta Api Stasiun Besar Purwokerto

Quote:


Quote:Original Posted By judhtech
nice thread kye, melu ngramekna lah ya, arep bagi2 mbok ana sing urung duwe ato urung sempet maring stasiun..

JADWAL KERETA API

Lengkap dgn - kelas,
- harga,
- stasiun singgah,
- jam kedatangan & keberangkatan,
efektif mulai Maret 2012.

warning: BWK, -+ 700Kb/pic,
klik kanan, >>> save target as, >>> zoom biar lbh jelas


Spoiler for "Jadwal KA 1 of 2":


Spoiler for "Jadwal KA 2 of 2":

credit to judhtech



Terminal Purwokerto - Aman, Nyaman

Quote:


Spoiler for gambar terminal sisan keterangan e:



terminal purwokerto panggonan e gampang , ndean wes pada perso yak....
nek numpak motor utawa mobil wis di sediakan parkiran .
biaya parkir motor roda 2 mung 1000 rupiah, nek mobil 2000 rupiah. sekali parkir - dadi aja bola bali mlebu men ra mbayar maning

trus uga wis disediakna PARKIR INAP nggo motor ana panggonan e, ora kudanan ora kepanasan, tarif e 2000 rupiah per 24 jam, mandan

nang njero Terminal Bis Purwokerto di jamin ora ana PENGAMEN dan ASONGAN pihak UPT Terminal melarang hal itu, nek arep golet jajanan ya gari golet nang njero terminal, ana rames jug, sisan ra kelalen MENDOWAN e
panggonan e RESIK, RAJIN, PADHANG - udu remang2

tapi ya kuwe, esih akeh PENAWAR JASA utawa CALO alias Tim Mc Laren (dibaca MAKELAR ) sing di sawang keton mandan anarkis
tapi ora usah wedi lur, keamanan terjamin : Petugas selalu Patroli memberikan kenyamanan kepada Penumpang dan Calon Penumpang

Tata Ruang Terminal Purwokerto

sekang parkiran motor dan mobil, rika langsung mlebu bae nang area Ticketing area ticketing kiye panggonan e Agen setiap PO, nang kono rika bisa Tuku Karcis utawa Tiket, udu tuku Mendowan loh yak mendowan maning jan.

# trus dari pusat Ticketing, arah Kiri ana Area Parkir nggo AKDP baik yang medium - big bus,
jurusan antar kota dalam propinsi nang area kiye pokok e bis bis sing jurusan e mung Lingkup JAWA TENGAH
>>> Wangon, Cilacap, Banjarnegara, Tegal, Pemalang, Purbalingga, Brebes, Wonosobo, Bumiayu, Kroya, Buntu, Sampang dkk

# trus dari pusat Ticketing, Lurus ana Area Parkir nggo AKAP baik yang medium - big bus
jurusan antar kota antar propinsi nang area kiye pokok e bis bis sing jurusan e LINTAS PROPINSI dan LINTAS PULAU
>>> Bandung, Jakarta, Tasik, Banjar Patroman, Ciamis, Cirebon, Indramayu, Semarang, Jogjakarta, Solo, Surabaya, Malang dkk

# trus dari pusat Ticketing, arah kanan ana Area Parkir nggo Mikrobus dan Angkutan Kota serta Angkutan Pedesaan.
jurusan nang kene ya nggo jarak dekat lah, pokok e dalam kota purwokerto dan agak keluar sitik

Geh lur

, ndean rika pada Mandan sungkan nek arep meng terminal, apa maning nek jalaran e anu kae Para Calo sing lemayan Mandan katon kasar

Tapi ana trik e geh , mbok menawa arep di enggo ya mangga baen


Quote:kiyeh Trik e

Umpama ne rika urung due TIKET


#rika PeDe bae nyruntul maring terminal, panggonan adol tiket, bahasa keren e ya LOKET lah , sing nang tengah terminal kae
#nek di cegat nang Calo, langsung ngomong bae, “sampun telpun wau pak, niki kantun mbayar teng loket ” mesti cal one bakal ngadohi
Utawa ne langsung di takoni nang calo sedurung e mlebu terminal
#nek ana tiket bekas, mending rika pada langsung ngomong meng para calo “uwis due tiket geh pak , karo nidokna tiket bekas e ” mesti langsung setel kendo para calo
#nek ternyata ra due bekas tiket, mending rika nganggo kata2 sakti “BISMANIA pak, mung arep nonton bis nang terminal ”
#nek perlu alesan bae, “tiket e egin nang kancane pak, kiye aku lagi nunggu kancane ”


Nek wis due TIKET . . . .

#rika senyum bae, karo matur alus “nikih pak kulo pun gadhah tiket e ” karo ngacung ngacung na Tiket e


Quote:Emut ya kakang mbekayu sekalian, nek nganti di krubungi Calo . mending rika pada :
- aja malah dadi tambah judes ,
- mending setel kendo ,
- senyum2 ,
- jawab e sing tegas ,
- aja keton kayak wong bingung… ..


Mungkin kue tips nggo ngadepi para calo
meluan reserp
mantab.. thread yg sangat bermanfaat dan sangat dibutuhkan...

bisa digunakan buat acuan temen" dari luar wilayah banyumas yg mau berkunjung ke banyumas dan sebalik nya

special thnxx buat kang TS agan bonanza063 yg mau ber inisiatif membuat thread ini

=regards=

fire.man
Quote:Original Posted By savix.ace
meluan reserp

monggo kakang

silahkeun


Quote:Original Posted By fire.man
mantab.. thread yg sangat bermanfaat dan sangat dibutuhkan...

bisa digunakan buat acuan temen" dari luar wilayah banyumas yg mau berkunjung ke banyumas dan sebalik nya

special thnxx buat kang TS agan bonanza063 yg mau ber inisiatif membuat thread ini

=regards=

fire.man


ana om RL

sekondure om, amung pengen bareng2 berbagi mbok sinawa enten sing butuh bab info meniko

Insya Alloh, kalo ada yang bertanya di trit ini bakal saya kasih masukan semampu saya
tetep nyuwun bimbingan e nggih om


ya semoga bisa jadi acuan dulur2 dalam informasi transportasi di seputaran Banyumas ini om

dan pastinya SUKSES untuk Regional Banyumas

di lebokna index Regional nggih om
Suwun
wooow

idene apik banget kie nggawe trit kaya kie
semoga bermanfaat buat orang banyak




mameet™ -- #88
Quote:Original Posted By mameet
wooow

idene apik banget kie nggawe trit kaya kie
semoga bermanfaat buat orang banyak




mameet™ -- #88




apik jere sapa lah om,

anu mung info secuil nggo di paro bareng2

nek perlu tiket meng cilacap hubungi 108 bae yak, aja nghubungi aku

mohon bimbingan e ya om
bener bener bermanfaat nih bagi yg mau mudik.. bisa jadi alternatif selain sepur tentunya

nice info om
wuihhhh.. lengkap pisannnn

nice banget kie thread e...
jan lengkap bgt ya

calon calon HT gye kyane loh
nah inpo kaya gye sing kadang di butuhna

momene ya pas go ngesuk mudik skalian arus balik

pokoke Nice inpo lah gan
Quote:Original Posted By Tekken.7
nah inpo kaya gye sing kadang di butuhna

momene ya pas go ngesuk mudik skalian arus balik

pokoke Nice inpo lah gan


persia[an mudik persiapan mudik...
Quote:Original Posted By bonanza063



apik jere sapa lah om,

anu mung info secuil nggo di paro bareng2

nek perlu tiket meng cilacap hubungi 108 bae yak, aja nghubungi aku

mohon bimbingan e ya om


kepimen kang jurus saktine, nu gawa koper karo duse 3 masa ngomong bismania anu rep nonton bisa ya ra patut lha, malah diguyu calone
wow.... nais bgt trit nya.....
lengkap info mau ke arah mana aja.....
moga2 tetep di update ya om
super sekali kie kepala suku pasukan bimakus.

update terus ya gans.
transportasi lain langka ia gan

--

sisan takon gan

bis sekang sby - bali harga tiket pira gan
terus sekang gilimanuk - bali pirran

terus mudune enake neng ndi, suwun
melu risep








+1
Quote:Original Posted By ArmedStrong
transportasi lain langka ia gan

--

sisan takon gan

bis sekang sby - bali harga tiket pira gan
terus sekang gilimanuk - bali pirran

terus mudune enake neng ndi, suwun


sby bali sekitar 90-120,

gilimanuk bali 25ewu bae , nek wis numpak kapal, mudune nang ubung tapi njaluyk mudun jaba terminal.. akeh premanne broooo
×