KASKUS

Quote:Original Posted By belumsesepuh
abdi teu acan pernah nyobian mang
rada dikirim atuh ka Sumedang



"SUMEDANG TANDANG NYANDANG KAHAYANG"


engkin nya upami sayah uwih ka cibadak di pangmawakeun ku sayah,,,
dicibadak seueur keneh daun kaung...
inget keur smp teu boga duit tapi hayang udud, susulumputan maok daun kaung nu pun aki....

resep

Quote:Original Posted By noesoenda
mangga ngalalakon deui bako..


mangga ah ngiringan.., hehe
asa kuresep ningali sisilaturahmian urang sunda teh
asa manah ka nu hate..,
punteun sateu acanna sim kuring asal tasikmalaya..., singaparna
asa ku watir ningali budaya sunda nu makin kakikis jeung silaturahmi nu makin pareumeun obor..,
sim kuring mah nubie ieu teh.., bade tumaros dupi aya nu terang forum kabudayaan sunda di kaskus teu??
sabangsa silaturahmi weh kitu...,
hhehehe
Quote:Original Posted By Orang.Buta
engkin nya upami sayah uwih ka cibadak di pangmawakeun ku sayah,,,
dicibadak seueur keneh daun kaung...
inget keur smp teu boga duit tapi hayang udud, susulumputan maok daun kaung nu pun aki....

ah geuning nuju wengi mag ngudud na filter.., hhehe
jaman ayeuna mah sih urang sunda tos ngalih ka nu pilter, hhehehe
(rumaos abdi ge kitu sami), hhehehe
(GARPIT)
anu ku kawung teh urang tos nyobian ....

Ngenah ning.. benten sareng rokok nu ayeuna ....

ngeun ari ngarokok ku kawung mah mun tos dahar pete atanapi jengkol
eta tos tumanen budaya tasikmalaya singaparna....
Quote:Original Posted By kasap.Zo
ah geuning nuju wengi mag ngudud na filter.., hhehe
jaman ayeuna mah sih urang sunda tos ngalih ka nu pilter, hhehehe
(rumaos abdi ge kitu sami), hhehehe
(GARPIT)


hahahahahaha
ieu teh kang E***n sanes
oh asli tasik singaparna akang teh..
Quote:Original Posted By Orang.Buta
hahahahahaha
ieu teh kang E***n sanes
oh asli tasik singaparna akang teh..


hhaha muhun kang sipp
abdi singaparna tulen
wkwkwk
upami roko tina menyan aya teu?
ambuing ambuing..geuning rame ngenaan rokok kangge urang sunda mah..pantesan balad ngawangkong sareng cikopi..
hatur nuhun ah baraya sadaya..hapunten sim kuring neme jebul...abong di udag wae dunya tuda...haha
manawi aya nu peryogi ieu mah...wilujeng linggih ka lapak sim kuring nu ieu
Quote:Iket, Kaos Sunda & Kantong Koja

atuh ku kitu kieu na mah hatur nuhun...
mangstab gan, nais inpoh
Quote:Original Posted By bukidmakmu
mangstab gan, nais inpoh

sip gan...
nu ka 2 atuh nu disebat rokok mah...
kusabab nyeni na dina midamel eta roko....
kedah ngaraut daun kawungna heula,di lebetan bakona (simkuring langkung resep kanu bako mole anu cepel), teras ngalintingna...
nyesepna ge janten langkung raos kusabab aya usaha kalawan hese cape dina urang ngadamel ududna...hehehe
Quote:Original Posted By cakra_qq
nu ka 2 atuh nu disebat rokok mah...
kusabab nyeni na dina midamel eta roko....
kedah ngaraut daun kawungna heula,di lebetan bakona (simkuring langkung resep kanu bako mole anu cepel), teras ngalintingna...
nyesepna ge janten langkung raos kusabab aya usaha kalawan hese cape dina urang ngadamel ududna...hehehe


tah eta saur urang sunda mah..."naon harti na ngaran tanpa karya/gawe"...heuheu
abdi mendakan kang, roko daun kawung di pasar baru bandung, pangaosna dua rebu rupiah ! (mirah da teu nganggo cukai hehe) di lebetna aya 10 atawa 12 batang nya (hilap deui ) lamun aya nu bade meser, aya di pasar baru, payuneun terminal aya tukang bako. ti jauh ge geus ngahiliwir seungitna
Quote:Original Posted By kaskusnewbie10


leres pisan kang...
jiga na mah tembakau teh ker sarana ngaruksak kamampuan sareng pola pikir urang indonesia wae...
hartina bukan tradisi atawa kabudayaan urang Indonesia ngabako teh... (punten ah)

newbie pernah ngabaca... (newbie pake bahasa indonesia we nya akang2/teteh2)... bahwa tembakau itu populer di abad 17. Berawal dari kru colombus yang pernah singgah / bertemu dengan suku indian, dimana suku indian menggunakan rokok/tembakau dalam pemujaan... kemudian di bawanya lah ke negara asal mereka. dan menjadikan fungsi rokok menjadi bagian dari kesenangan...

sementara kebiasaan ngebako sendiri di bawa oleh bangsa spanyol ke turki dan negara negara islam lainnya.... yang kemungkinan besar pula kebiasaan tersebut terbawa pula ke Indonesia / nusantara ini oleh bangsa bangsa tsb (yg sudah terpengaruh)... dalam misi dagang atau penjelajahannya....

menurut newbie yang soktau ini... sigana mah kitu....

mangga atuh akang / teteh yang ngartien sajarah dan budaya di share lebih lanjut na.... newbie numpang duduk manis menunggu share lebih dalam lagi yah di mari....


Punteun kang, da kapungkur mah teu aya nu ngaroko dugi ka gering kangker. jeung oge da jaman baheula mah teu aya kangker. kunaon ayeuna jadi seeur nu kangker ? radikal bebas kang. jumlah kebul nu kaluar ti kaluar tina mobil langkung seeur tibatan kebul nu ngaroko. salah saha jadi loba kendaraan kitu ? salah pamarentah ! pamarentah sagawayah, mere ijin kendaraan nu matak ngaluarkeun polusi jeung radikal bebas. cobi akang maca buku "Perempuan Berbicara Kretek", dina buku eta sadayana dibahas.
Punten ah ngiring aub ) ti iraha nya aya kalimat roko ?? da geuning kolot baheula mah nyebat na teh "yu ah urang ngadu bako "sanes "ngadu roko" heheh tapi aya leres na oge ari jalmi kapungkur mah sanes ngaroko / ngabako tapi nyisig / nyeupah , heheh meureun eta oge
Istilah ngadu bako ayeuna mah dianggo kana ngobrol ngaler ngidul teu puguh nu diobrolkeunna...
Salam wanoh ti sim kuring...
Quote:Original Posted By aaifunk
Punten ah ngiring aub ) ti iraha nya aya kalimat roko ?? da geuning kolot baheula mah nyebat na teh "yu ah urang ngadu bako "sanes "ngadu roko" heheh tapi aya leres na oge ari jalmi kapungkur mah sanes ngaroko / ngabako tapi nyisig / nyeupah , heheh meureun eta oge


tisaprak aya roko atuh

nyeupah mah biasana nini2
Quote:Original Posted By rakyat bergitar
hehehe inget basa murangkalih, sok susumputan dikebon, ngalinting daun kawung mung teu nganggean bako, disundut korek api, dikenyot2, nepi ka panas biwir....


sami kang jadi emut ka almarhum pun aki sareng pun nini,kapungkur nuju pun aki nini masih jumeneng abi nuju murangkalih keneh sok iseng ngalinting bako kawung ,

:salam ka sadayana
kolobot daun pandan kumaha kabarna nya, dararamang kang
Nu raos mah ngopi bari udud mang euy,kacida pisan endah na dunys teh,komo tos hujan mah..nimaat
×