KASKUS

Quote:Original Posted By ustaz
maaf ya mbah..diperjelaskan ;



1. lihat photonya...guna pellet RWS SuperDOME, 7kali tembak, 4x pompa..bingung karena 4 kali akurat groupingnya kecil..tapi 3 kali miss langsung terkeluar dari grouping..apa puncanya ya mbah.? mahu di tune agar lebih groupingnya sekitar 1-2mm atau terus nitik utk jarak tembak sekitar 45-50meter

2. maksud power lebih kencang - mahu dibikin gimana agar FPS lebih tinggi dengan hanya sekitar 4-5x pompa saja mbah..

mohon pencerahannya....


Quote:Original Posted By mbahbedjo88


pak, jarak 45m tempat nembak terbuka2 atau tertutup, kalau terbuka jangan lupa pengaruh angin, perkiraan aku dari foto yang tembakan miss lari kebawa, karena pompa nya tidak optimal, coba mompanya agak santai jadi kompresi tekanannya sama ditiap tembakan, untuk 4-5x pompa fps lebih tinggi, coba ruang bagian dalam tabung penampung udara di kecilkan caranya bisa ditambahkan beberapa oring logam atau memasukan potongan selang sehingga volume jadi kecil, tapi tetap yang harus jadi pegangan bahwa energi masuk = energi keluar atau rumus kesetaraan energi


Quote:Original Posted By luwakkembang
Emang bagus dikecilkan ruangannya?, karena aku yakin ini akan mengorbankan kestabilan pelet, lebih bagus tambahkan 1x pompa lagi,,,jadi 6x pompa, itu akan menjadikan semuanya akan semakin meningkat tanpa merubah apapun senapan panjenengan(maaf pengalaman pribadi loh..bukan sok keminter..maaf maaf )


nah itu dia pak, pak ustaz minta dengan jumlah 4-5x pompa speednya nambah, ya artinya kompresinya harus ditingkatkan, artinya kalau volumenya tetap sama ya berarti ruangannya yang dikecilkan, jadi energi untuk memampatkan lebih besar, efeknya yang aku pernah coba untuk laras standartnya canon atau inova yang 50cm lumayan speednya naik karena volume udara masih mencukupi untuk mendorong peluru, tetapi kalau di aplikasi pada laras yang 60cm atau 70cm hasilnya malah payah, karena volume udara untuk mendorong tidak mencukupi

memang aku lebih setuju untuk meningkatkan tenaga ya dari pada di ubah2 mendingan ditambah saja jumlah pompanya, lebih praktis

skema GR caller

Salam kenal mas luwakkembang.
saya tunggu tunggu skema pemanggil GR nya kok gak metu metu.
matur nuwun mas.

bahan percobaan adalah sharp Innova,pada RUANG PAM,bukan bosh pump lo..

Quote:Original Posted By luwakkembang
Emang bagus dikecilkan ruangannya?, karena aku yakin ini akan mengorbankan kestabilan pelet, lebih bagus tambahkan 1x pompa lagi,,,jadi 6x pompa, itu akan menjadikan semuanya akan semakin meningkat tanpa merubah apapun senapan panjenengan(maaf pengalaman pribadi loh..bukan sok keminter..maaf maaf )

misal Korban nya Sharp Innova :

1-mbok dijelaskan dgn jelas pak tentang teori apabila ruangan pam dikecilkan dan di besarkan.. soale q pernah pake bedil innova yg cuma di sil dobel dan menggunakan gotri aja,pada jarak 37.8 meter masih nitik2 terus,itupun hanya 5x pompa,sedang kalau 4x pompa,pluru cenderung kebawah 1.5 cm dr target..,dan jika dipompa sampai 6x pompa juga masuk,alias tetep nitik,cuma kalu dikompa 4x,mk mimis cenderung kebawah 1.5 cm.tidak kekanan /kekiri.
ra paham q,babar pisan......
2-dan antara pam yg menggunakan gotri dan tidak menggunakan gotri...
___umumnya bengkel senapan wilayah klaten biasanya dikasih gotri,sedangkan bedil pak luwak gak menggunakan gotri..b edil pak luwak ki koyone aplikasi bedil kediri yo pak,(yaitu menghilangkan gotri dari pam,dan memperbesar ruangan pam,dan meniadakan sil dobel,ketoe Lo seperti dragon dll)

kesimpulanya bagusan mana,(power dan akurasi)antara daleman pam menggunakan gotri dan daleman pam tidak memakai gotri,,
dan antara pam yg di dobel sil dan pam yg tidak di dobel sil.

Ayo poro suhu,,,q aturi dipun jawab niki pitaqonan q..
terutama simbah bejo dan luwak dan suhu2 lainya
Monggo dijelaskan dengan teori yg mudah dipahami,biar teman2 juga bisa mengambil ilmu!!!!!!!
mung share sing aku ngerti


Spoiler for "Jeroane innova:


1.nek sing dimaksud pam kui tabung didalam senapan pompa tempat nyimpan angin, menurut aku daleman pakai model gotri utawa kancing podo wae sebab ora ono pengaruhne, tugase gotri utawa kancing yaitu sebagai one way klep, maksudte angin iso melebu ora iso metu maneh (gambar part no 28) tapi pancen ono sing motong per 2 - 3 iku gawe tekanan per neng gotri utawa kancing ora kenceng jadi mompane luwi enteng sitik

2. tujuanne nambah selang utawa oring neng jero tabung supaya volume tabung mengecil, keuntungane, mompa sitik wae tapi tekanan bisa tinggi sebabe volume luwi cilik mau jadi nek di nggo cepet2an nembak oke banget,

kelemahane volume cilik menawi nganggo laras sing dowo lebih dari 50cm volume udara ora cukup ndorong pelet nganti ujunge laras, sing ono ora tambah cepet tapi speedte malah drop

3. bagian dalem tabung di bubut (ditambah gede) tujuane ben volume udara gede, kewalikane sing ning duwur, yen arep entuk tekanan sing duwur mesti akeh mompane, kelebihane kanggo laras2 dowo nggolek speed mumpuni sebab volume udara cukup kanggo ndorong pelet nganti metu seko laras, kelemahane yo kuwi mompane luwi ake

4. selama pelet ning jerone laras lan dorongan angin luwih gede timbang hambatan lan berat pelet, kuwi jadi percepatan utawa pelet melayune tambah kenceng iku sing aku tulis sebagai kesetaraan energi, energi masuk = energi keluar, dadi nganggo laras dowo iso nambah speed selama syarat tenaga lebih besar terpenuhi, tapi yen kegedean malah rugi sebabe energi mau kebuang dadi suara, laras2 sing cendak cenderung munine banter sebabe kuwi kakaean energi sing kebuang, sebab pelet wis metu seko laras energi sisa isi akeh

5. akurasi kuwi orah dipengaruhi karo panjang laras, akurasi dipengaruhi karo kerapihan alur laras terutama 2,5cm terakhir, yen ono sing takok kok laras dowo kanggo jarak jauh kok mumpuni, kuwi sebabe speed te duwur yo otomatis jarak jangkaune luwi adoh, jajal laras panjang kenceng tapi ujunge di korek sitik wae nganggo peniti, mesti ancur akurasine, tapi pelet tetap kenceng, nek ora percoyo dijajal he he he, jadi yen ngolek akurat yo larase wae di gosok ganti kinclong

6. kejadian pak ustaz ono pelet sing midun kuwi ngarahku pak ustaz mompane mungkin podo 4x pompa tapi ono saat mompa sing angin ora melebu kabeh wis diangkat, dadi tekanan ora podo karo pas mompane tekan full, nah kuwi alasane per di potong

7. mompa akeh kuwi durung mesti naikan speed secara optimal, paling fair yo ngganggo alat cronograp di coba mompa seko siji terus di test speed e pelet, lanjut ping loro terus test, terus papat, limo lan sak teruse, ono waktune dimana speed e ora meningkat secara siknifikan tapi pancen suarane tambah buanter banget, sebabe yo kuwi kelebihan tenaga saat pelet wis metu seko laras

8. akurasi pelet, nek terlalu ringan pelete terus speed te pelet di genjot kenceng ono istilane ngabik yo, pelet malah ora akurat, jadi yen mein kenceng yo pelete di sesuaikan, biasane di bawa 900fps nganggo pelet 8 grain isi mumpuni alias akurat misal pelet super dome, tapi neng duwure kuwi yo mestine nganggo sing luwi berat koyo beeman kodiak utawa baracuda match sing berate 10grain an, yen luwi kenceng mane yo nganggo pelet eunjin utawa gs, hal iki keroso banget yen nembak sing jarak e rodo ado misal 40m keatas, nek mung 10m yo ora ketok selisine, bukti sederhana coba mbalang buntelan kertas, karo batu sing podo gedine sak kenceng2e mbalang kertas kenceng malah ora keno, kertase belok

mung share loh, yen salah yo nyuwun ngapuro, maklum podo nubie ne

waduuu

* saran: jng mengecilkan ruang pam...KONTROL POMPAAN semakin sulit, kalo kurang ..melenceng ..kalo kebanyakan ..tambah melenceng. Kalo buat buru hewan gede susah mati..mung keri keri...
kira kira gitu...gak tau jawaban suhu mbahbejdo...hehehehe
note: aku ada lokasi landak baru jueeww....tapi masih bulan puasa...waduuu
Quote:Original Posted By luwakkembang
1. dg gotri jika dipompa banyak maka gotri akan menekan inlet trus mentok kuningan...bocor dah
2. tanpa gotri semakin banyak pompa malah semakin rapat
3.coba pompa 12x trus biarkan 1 bulan baik yg dg gotri dan nongotri..ketahuan deh hasilnya. Umumnya sih yg bergotri jng lama lama nyimpen itu angin...kalo non gotri yg bebas bebas ajah...
4. tehnik ini digunakan jika mau berburu hewan agak gede/ hewan malam..dr rumah dah dipompa..sampe subuh juga gak dibuang tuh angin...bayangin kalo pake gotri..semakin lama semakin menekan dan akhirnya pess..gembos deh...trus mak bedunguk ketemu luwak segede guguk diatas pohon pisang..waaahhh gak jd nembak duuong
pertanyannnya ...beranikah anda mompa senapan dg inlet gotri sebanyak 15x?...paling bentar2 servis...bagaimana dg yg non gotri...coba saja paling patah ungkliknya pas mompa 20x keatas...
Apakah bro luwak kembang sering mompa 15x lebih? tentu...kalo ketemu landak dan kudu sasaran singkap/lempeng ya pompa sekuatnya...wah ntar peletnya lari gak jelas?...lho kan ruangnnya gede....maka pelet semakin stabil..tentu pelets yg oke loooh...
* saran: jng mengecilkan ruang pam...KONTROL POMPAAN semakin sulit, kalo kurang ..melenceng ..kalo kebanyakan ..tambah melenceng. Kalo buat buru hewan gede susah mati..mung keri keri...
kira kira gitu...gak tau jawaban suhu mbahbejdo...hehehehe
note: aku ada lokasi landak baru jueeww....tapi masih bulan puasa...waduuu


Sugeng enjing..
Sepaket dengan bro luwakkembang.
Saya pernah nyoba ngecilin volume ruang pam, hasilnya kurang memuaskan. Hal itu saya aplikasikan di sharp dragon. Tenaga tambah letoy, dan kontrol pompaan susah. Jarak 40m lurus (ga ndongak keatas lho) pompa 4x akurat. pompa 3x di bawahnya 3cm. pompa 5x diatasnya 4cm.
Di coba buat berburu hasilnya malah membingungkan. karena perbedaan perbandingan jarak dan jumlah pompa sangat signifikan. Susah juga kira2 jarak kalo pas lagi berburu, apa lagi malam hari pas ada luwank neng pucuk pring. Wheleh.... menyusahkan.
Cuma share pengalaman aja,

Sekalian nanya pada para suhu dan agan-agan

Gimana perbandingan pake senapan uklik ma gejlug (kekurangan dan kelebihannya)
matur nuwun sebelum dan sesudahnya.
Quote:Original Posted By mbahbedjo88
mung share sing aku ngerti


Spoiler for "Jeroane innova:


1.nek sing dimaksud pam kui tabung didalam senapan pompa tempat nyimpan angin, menurut aku daleman pakai model gotri utawa kancing podo wae sebab ora ono pengaruhne, tugase gotri utawa kancing yaitu sebagai one way klep, maksudte angin iso melebu ora iso metu maneh (gambar part no 28) tapi pancen ono sing motong per 2 - 3 iku gawe tekanan per neng gotri utawa kancing ora kenceng jadi mompane luwi enteng sitik

2. tujuanne nambah selang utawa oring neng jero tabung supaya volume tabung mengecil, keuntungane, mompa sitik wae tapi tekanan bisa tinggi sebabe volume luwi cilik mau jadi nek di nggo cepet2an nembak oke banget, kelemahane volume cilik menawi nganggo laras sing dowo volume udara ora cukup ndorong pelet nganti ujunge laras, sing ono ora tambah cepet tapi speedte malah drop

3. bagian dalem tabung di bubut (ditambah gede) tujuane ben volume udara gede, kewalikane sing ning duwur, yen arep entuk tekanan sing duwur mesti akeh mompane, kelebihane kanggo laras2 dowo nggolek speed mumpuni sebab volume udara cukup kanggo ndorong pelet nganti metu seko laras, kelemahane yo kuwi mompane luwi ake

4. selama pelet ning jerone laras lan dorongan angin luwih gede timbang hambatan lan berat pelet, kuwi jadi percepatan utawa pelet melayune tambah kenceng iku sing aku tulis sebagai kesetaraan energi, energi masuk = energi keluar, dadi nganggo laras dowo iso nambah speed selama syarat tenaga lebih besar terpenuhi, tapi yen kegedean malah rugi sebabe energi mau kebuang dadi suara, laras2 sing cendak cenderung munine banter sebabe kuwi kakaean energi sing kebuang, sebab pelet wis metu seko laras energi sisa isi akeh

5. akurasi kuwi orah dipengaruhi karo panjang laras, akurasi dipengaruhi karo kerapihan alur laras terutama 2,5cm terakhir, yen ono sing takok kok laras dowo kanggo jarak jauh kok mumpuni, kuwi sebabe speed te duwur yo otomatis jarak jangkaune luwi adoh, jajal laras panjang kenceng tapi ujunge di korek sitik wae nganggo peniti, mesti ancur akurasine, tapi pelet tetap kenceng, nek ora percoyo dijajal he he he, jadi yen ngolek akurat yo larase wae di gosok ganti kinclong

6. kejadian pak ustaz ono pelet sing midun kuwi ngarahku pak ustaz mompane mungkin podo 4x pompa tapi ono saat mompa sing angin ora melebu kabeh wis diangkat, dadi tekanan ora podo karo pas mompane tekan full, nah kuwi alasane per di potong

7. mompa akeh kuwi durung mesti naikan speed secara optimal, paling fair yo ngganggo alat cronograp di coba mompa seko siji terus di test speed e pelet, lanjut ping loro terus test, terus papat, limo lan sak teruse, ono waktune dimana speed e ora meningkat secara siknifikan tapi pancen suarane tambah buanter banget, sebabe yo kuwi kelebihan tenaga saat pelet wis metu seko laras

8. akurasi pelet, nek terlalu ringan pelete terus speed te pelet di genjot kenceng ono istilane ngabik yo, pelet malah ora akurat, jadi yen mein kenceng yo pelete di sesuaikan, biasane di bawa 900fps nganggo pelet 8 grain isi mumpuni alias akurat misal pelet super dome, tapi neng duwure kuwi yo mestine nganggo sing luwi berat koyo beeman kodiak utawa baracuda match sing berate 10grain an, yen luwi kenceng mane yo nganggo pelet eunjin utawa gs, hal iki keroso banget yen nembak sing jarak e rodo ado misal 40m keatas, nek mung 10m yo ora ketok selisine, bukti sederhana coba mbalang buntelan kertas, karo batu sing podo gedine sak kenceng2e mbalang kertas kenceng malah ora keno, kertase belok

mung share loh, yen salah yo nyuwun ngapuro, maklum podo nubie ne


terima kasih mbah..cuba difahami mbah maklum nubie..ya sebelumnya 5x pompa nga ada masalah..tapi sekarang ini hanya mampu 4x..jika 5x pompa maka sengin terus dorrr...!! sendiri.. agaknya ini memangnya selalu sakit Canon 737 ini ya..?
Whuaaaaa, lagi pada jauh dari padang perburuan ketoke..
Isi thread abot2 kabeh. Sing diskusi wis Master, minimal S2 Fakultas Perbedilan
Ono sing mbahas rangkaian elektronik, ono sing mbahas mekanis.
Sekali ada FR, gambare rica2 bajing...bikin laper.

Btw, Pakcik Ustaz kan Malaysian, isa Basa Jawa gak? Jangan2 ulasan Pak Luwakkembang dan Mbah Bedjo ditranslate pakai Google Translate...cilaka pak, grammar Basa Jawanya bisa berantakan..

Silakan dilanjut diskusinya para lulusan S2 per-senang-an
Quote:Original Posted By DenKing
Sugeng enjing..
Sepaket dengan bro luwakkembang.
Saya pernah nyoba ngecilin volume ruang pam, hasilnya kurang memuaskan. Hal itu saya aplikasikan di sharp dragon. Tenaga tambah letoy, dan kontrol pompaan susah. Jarak 40m lurus (ga ndongak keatas lho) pompa 4x akurat. pompa 3x di bawahnya 3cm. pompa 5x diatasnya 4cm.
Di coba buat berburu hasilnya malah membingungkan. karena perbedaan perbandingan jarak dan jumlah pompa sangat signifikan. Susah juga kira2 jarak kalo pas lagi berburu, apa lagi malam hari pas ada luwank neng pucuk pring. Wheleh.... menyusahkan.
Cuma share pengalaman aja,

Sekalian nanya pada para suhu dan agan-agan

Gimana perbandingan pake senapan uklik ma gejlug (kekurangan dan kelebihannya)
matur nuwun sebelum dan sesudahnya.


injih pak leres, menawi ngangge laras sing dowo pancen ora stabil, keterangan kulo sing nomer kaleh sampun kulo pisah ben cetoh

Quote:Original Posted By ustaz
terima kasih mbah..cuba difahami mbah maklum nubie..ya sebelumnya 5x pompa nga ada masalah..tapi sekarang ini hanya mampu 4x..jika 5x pompa maka sengin terus dorrr...!! sendiri.. agaknya ini memangnya selalu sakit Canon 737 ini ya..?


kalau itu mekanismenya pak yang masalah, nggak ada hubungannya sama power, senapan canon bagus, nggak ada masalah, kalau pun ada bisa diperbaiki sendiri
Quote:Original Posted By luwakkembang
Bisa bangets bos...memasang tegangan 3 volt yg seharusnya 1.8 volt..maka Rs=33.3333333 ya dicari yg deket laa...30 -35 ohm sudah woke...gitu kira kira masdab

Makasih, bener bener jelas,...
Quote:Original Posted By mbahbedjo88
mung share sing aku ngerti

nek sing dimaksud pam kui tabung didalam senapan pompa tempat nyimpan angin, menurut aku daleman pakai model gotri utawa kancing podo wae sebab ora ono pengaruhne, tugase gotri utawa kancing yaitu sebagai one way klep, maksudte angin iso melebu ora iso metu maneh (gambar part no 28) tapi pancen ono sing motong per 2 - 3 iku gawe tekanan per neng gotri utawa kancing ora kenceng jadi mompane luwi enteng sitik


Quote:Original Posted By luwakkembang
1. dg gotri jika dipompa banyak maka gotri akan menekan inlet trus mentok kuningan...bocor dah
2. tanpa gotri semakin banyak pompa malah semakin rapat
3.coba pompa 12x trus biarkan 1 bulan baik yg dg gotri dan nongotri..ketahuan deh hasilnya. Umumnya sih yg bergotri jng lama lama nyimpen itu angin...kalo non gotri yg bebas bebas ajah...


Lha niki Pripun sik sae sik pundi nggih?antarane " dggotri" sama "Non Gotri"....


Quote:Original Posted By mbahbedjo88
4. selama pelet ning jerone laras lan dorongan angin luwih gede timbang hambatan lan berat pelet, kuwi jadi percepatan utawa pelet melayune tambah kenceng iku sing aku tulis sebagai kesetaraan energi, energi masuk = energi keluar, dadi nganggo laras dowo iso nambah speed selama syarat tenaga lebih besar terpenuhi, tapi yen kegedean malah rugi sebabe energi mau kebuang dadi suara, laras2 sing cendak cenderung munine banter sebabe kuwi kakaean energi sing kebuang, sebab pelet wis metu seko laras energi sisa isi akeh


Quote:Original Posted By mbahbedjo88
7. mompa akeh kuwi durung mesti naikan speed secara optimal, paling fair yo ngganggo alat cronograp di coba mompa seko siji terus di test speed e pelet, lanjut ping loro terus test, terus papat, limo lan sak teruse, ono waktune dimana speed e ora meningkat secara siknifikan tapi pancen suarane tambah buanter banget, sebabe yo kuwi kelebihan tenaga saat pelet wis metu seko laras



Quote:Original Posted By luwakkembang
4. tehnik ini digunakan jika mau berburu hewan agak gede/ hewan malam..dr rumah dah dipompa..sampe subuh juga gak dibuang tuh angin...bayangin kalo pake gotri..semakin lama semakin menekan dan akhirnya pess..gembos deh...trus mak bedunguk ketemu luwak segede guguk diatas pohon pisang..waaahhh gak jd nembak duuong
pertanyannnya ...beranikah anda mompa senapan dg inlet gotri sebanyak 15x?...paling bentar2 servis...bagaimana dg yg non gotri...coba saja paling patah ungkliknya pas mompa 20x keatas...
Apakah bro luwak kembang sering mompa 15x lebih? tentu...kalo ketemu landak dan kudu sasaran singkap/lempeng ya pompa sekuatnya...wah ntar peletnya lari gak jelas?...lho kan ruangnnya gede....maka pelet semakin stabil..tentu pelets yg oke loooh...



Mbah Bedjo:
Jadi ada titik maksimal untuk mompa ya mbah?terlalu banyak pompa resikonya cm Speed nggak naik+suara sero saja...ato jg malah pelet mlenceng?

Luwak kembang:
15 kali pompa......20 kali pompa...apa sharp inova receiver Plastik nggak hancur pak...?
dan ini gimana....apa ngak menyalahi teori "kesetaraan energi, energi masuk = energi keluar" dari Mbah Bedjo...

mohon penjelasannya lagi dr para suhu...
Mohon maaf bisanya cm banyak tanya..maklum Nubie...
Quote:Original Posted By SniperSlopox
Lha niki Pripun sik sae sik pundi nggih?antarane " dggotri" sama "Non Gotri"....










Mbah Bedjo:
Jadi ada titik maksimal untuk mompa ya mbah?terlalu banyak pompa resikonya cm Speed nggak naik+suara sero saja...ato jg malah pelet mlenceng?

Luwak kembang:
15 kali pompa......20 kali pompa...apa sharp inova receiver Plastik nggak hancur pak...?
dan ini gimana....apa ngak menyalahi teori "kesetaraan energi, energi masuk = energi keluar" dari Mbah Bedjo...

mohon penjelasannya lagi dr para suhu...
Mohon maaf bisanya cm banyak tanya..maklum Nubie...




IZIN nyimak ini nih agan2???

ora ki

kalo mompanya salah ya 8x pompa bakal pecah, kalo bener dan tabung di tune agar rapat alias saat do dorkan gak ada angin yg menekan plastik ya gak pecah, plastik pecah krena bedil terbentur, posisi tangan mompa salah, angin yg dikeluarkan bocor kemana mana, kalo bener dan rapat..wis to ora nek pecah...swer deh ttg "energi masuk=energi keluar" umpama pompa 5x=n maka n adalah energi keluar (umumnya sih minus sekian persen)..kalo mompa 15x ya energinya juga gede kadang sisa sih jadi suara...tapi logikanya mosok pompa 15x kalah mantap dengan pompa 10x kan Ein=Eout? nyat ndak ada pabrik yg mbuat bedil gejuk pompaan 500x ato pcp dengan energi yg ruar biasa gede

Para master bediler Beradu Teori

Aq tak ngrukoke ae...
ramudheng akuw

retine bedil mung kari ngenggo

rusak yo benake...

hehehhhhe

iki gunane forum, saling bertukar inpo
mas bro sekalian... meh takon, nek misale as pompa (sing ono klep) disetel panjang/pendek selain pengaruhe ng abot entenge mompa, pegaruh ng power ga yo? (maksude pengaruh ng jumlah angin masuke ora?)

aku yo iseh rung faham teori ne simbah karo luwak.

wingi q nyobo bedile pak lwak,tak kompo ping 10 yo gpp..tp mboh yo yen dinengne sewengi..utowo terus2 san sering ngompo ping 10 munggah...
trus tak cek gotrine yo g enek,tp kok jare bengkelq kui pame rung diapak2 ke yo,,,
1-yen ora diwei gotri,pengaruhe seng tak reteni ki :
-ngompane dadi enting seko 1-5 pompa,tp yen nem munggah yo abot,,,
-terus yen bar dikompo,kui alate nggo ngompo selak pingin njepit tangan,ra penak jane miturutq,tanganku sering kejepit.
-yen nggon powere q rung buktike,la larase munk lokalan,hasil tese yo foto wingi kui seng babakan twist.,,twise luwak sitik,yen tekq lumayan rodo akeh.simpule nyuwek2 ke luih gede seng akeh twis se.tp iseh isoh di akali nganggo pluru lio.
2-yen tak delok bedile pak mustofue karo konco2 seng mbengkele ono neng wilayah klaten kebanyakan nganggo gotri kabeh...
3-q yo iseh bingung seng apek ki ngendi antara gotri dan no gotri..
4-yen sak retiku inova ki yen upgrade te apik,,larase yo sae,jarak 40 iseh keno...nitik maksudq,,la kui ae wes cukupan yen nggo deruan miturutq...cukup powere nggo daya bunuh. la kancaku yen nembak deruan paling munk di kompo ping papat,kui ae blues blues blues,pernah dites petang galengan keneng terus,,
5-kenopo yo laras luar ki yen dileboni pluru,metu plurune panggah 4.5mm..medun meduno paling mung 0.5,dadi 4.45..wes tak buktike yen iki..yen laras lokal pluru metu isoh 4.30 mm..


matur suwun banyak ya mbah bejo dan pak luwak atas penjelasan nya:


intine q seh rung faham tenan..kui wes diwakili konco2 pitaqonku seng rung tak faham

Nggo mbandingke gampang miturutq..

Tinggal tuku alat crono/ nyileh alat crono / nyewo alat crono..
nah bedil seng gotri dan no gotri dites,trus misal kabeh udara bedile podo rapete dites jebol ora box ke.. dadi isoh reti bedil seng pame di modif digedekke,karo pame seng di jarke,(tp kabeh wes di sil dobel,lan di chun)dadine fair...
yen q pernah reti cah kosakus enek seng wes pernah crono bedil pompa,,jaree 10 pompa spete munk nambah sitik,alias g ngaruh..cobo takon om brighmat karo pelor city..reti kui..
wekekek malah binggung jelas ke, biyen aku yo mikir ngono nek dipompa akeh kan mali padet udarane mesti mali kuenceng, tapi kan ono masane koyok ngono kuwi pas aku tuku cronograp, tak jajal pompa siji catet entuk speed piro, terus pompa loro, lan sak teruse, nah seko catetan kuwi kan ketok jumlah pompa karo peningkatan speed te, ono pola dimana jumlah pompa karo kenaikan speed ora siknifikan, iku nganggo laras standart 50cm, coba mane ganti laras sing 60 cm, pancen yen laras luwi dowo speed te luwi duwur timbang sing laras cendek, tapi kuwi yo ono batesane, na semenjak kuwi ngerti oh jebule nek mompa ake kuwi ono batesane toh ora jur sak kuwate, pancen sing pompa 15 yo luwi kenceng timbang sing pompa 10, tapi kenaikane ora koyo pas pompa 4 ke pompa 5, nah mangkane ning box sharp inova opa ning manuale nek ora salah ono tulisan pompa 4-8x, lah pabrikan nulis iki kan musti ono maksudte toch

nah gejluk kalean pcp pancen tekanane duwur, energine gede, nek gejluk gumpulke energi digejluk2 malah 500x di kredit 2 atau 3 hari, nek pcp sing mompa mesin, nah energi sing gede ning gejluk lan pcp kuwi kan ora njur pas nembak dienteke kabeh tembakan pertama tekanane ning tabung turun jadi energi nggo dorong pelet sampai beberapa kali, nek nggejluk ganti 500x terus mung sak doran aku yakin gejluk ora laku,lah sopo sing gelem
energi sing gede ning tabung pcp yo ngono kan dimetuke kanggo beberapa kali nembak diatur karo klep lan per, nek pcp sekali isi kanggo sekali nembak aku yo ora gelem tuku pcp, malah medeni, pasti pelete kuenceng banget, tapi kuwi yo ora mungkin kan lubange laras cilik, angine yo mesti antri metune sing ono mung gejos, nek klep e ora nutup

nek ora salah biyen brigmatt yo tahu test crono senapane neng ngonku, ono catetane, sesuk tak golek sharp inova opo sharp tiger pokoke sing sisteme blow off ora hammer, terus tak catet yo kenaikan jumlah pompa karo speed te, nek ono sing gelem di test senapane aku malah seneng ben ora dadi debat kusir kan mendingan di test nganggo alat luwi fair

tabung pecah, bener nek lem-lemane kuat ora ono kebocoran box plastik ora bakalan pecah, aku duwe sharp hammer sing tak gawe pcp, tekanan tabung biasane tak isi 2200psi kanggo 40 shoot (jadi nek dirata2 sak shoot mung butuh 55psi) nek sak shootan metu 2200psi medeni tenan

@krimbel, bener pak, laras lokal kuwi pancen nek ngawe sing akurat bolongane di gawe 4,3mm, iki sak jane main safe, sebabe ngawe laras manual di ketok2 nek ora rapet oblak sitik wae pasti ora akurat yo ora laku, ono sing wis rapi bolongane biasane 4,4mm iki yo isi safe, lan pelete luwi kenceng, nek laras luar yo pancen ngawene nggo mesin yo mesti presisi, malah ono sing 4,5 pas

iki mung share sing aku gerti loh, jareno forum nggo tukar ilmu, ora popo yo, nek aku salah yo nyuwun ngapuro

cen tak sengojo juew

Hahahaha...cen sengojo tak panas2si juew mbah, ben panjenengan ngetokke ilmune nang forum..lha poso poso nek ora diskusi yo sepi tow?..sekedar info saja, pompaan 10 keatas selalu menggunakan laras panjang, kalo laras pendek aku ya max 7-9 saja...sesuai aturan tow iki mbah? wis pokokke cinta Indonesia

wak asem

wak asem, wakakakakak
×