Main Content

Poll: edited
broken link 34% (12 votes)
males bikin ulang, TS dah hilang 66% (23 votes)
Durarara!! x2
- Best Anime 2010
- Best Supportin Chara 2010 (Heiwajima Shizuo)
- Best Anime OST 2010
- Best Voice Actor/Actress 2010 (Hanazawa Kana and Hiroshi Kamiya)





Quote:
Quote:Tentang Durarara!!

Durarara!, sering disingkat menjadi DRRR!, adalah sebuah Light Novel karya Ryohgo Narita  (myanimelist.net) [yang juga dikenal dari Baccano! Series-nya], diilustrasikan oleh Yasuda Suzuhito  (myanimelist.net), dan terbitkan oleh ASCII Media Works dibawah label Dangeki Bunko.
Durarara!! telah diadaptasi menjadi Anime Series yang disutradai oleh Takahiro Omori  (myanimelist.net) dibawah Studio Brain's Base. Tayang pada Musim Winter dan Spring 2010 lalu, Durarara!! mendapat respon positif dari para fans LNnya dan para pecinta Anime, hal ini dibuktikan dari rating yang tinggi yang diberikan oleh para penonton pada situs2 database Anime seperti MAL, AniDB, dan juga ANN. Sejak saat itu spekulasi kelanjutan Anime seriesnya terus ramai dibicarakan. Dan akhirnya pada tanggal 16 maret 2014, dalam acara "Dangeki Spring Festival" yang juga sekaligus merayakan Ulang Tahun Durarara!! yang ke 10, diumumkan oleh para Staff & Cast-nya bahwa New Animation Project [yang juga bisa diartikan sebagai green-lit untuk Season 2 Anime Seriesnya] sedang dalam tahap pengerjaan.


Quote:Synopsis

Ryūgamine Mikado is a boy who longs for the exciting life of the big city. At the invitation of his childhood friend Masaomi, he transfers to a school in Ikebukuro. Masaomi has warned him about people he doesn't want to cross in the city: a champion fighter, an informant, and a mysterious gang called "Dollars." Nervous from Masaomi's stories, Mikado witnesses an urban legend on his first day in the city, the Headless Rider astride a black motorcycle. From then on, the existence of supernatural cases and a gang called the Yellow Scarves will rise to the surface, and Ikebukuro will pushed to the breaking point.


Quote:Information

- 1st Season -
Type: TV Series
Episodes: 24 episodes
Status: Finished Airing
Aired: Jan 8, 2010 to Jun 25, 2010
Producers: Aniplex, Brains Base, Movic, Sakura Create
Genres: Action, Mystery, Shounen, Supernatural
Duration: 24 min. per episode
Rating: R - 17+ (violence & profanity)

Quote:
- 2nd Season -
Type: TV Series
Episodes: ??
Status: Not Aired Yet
Aired: Jan 2015 to ???
Producers: Studio Shuka
Genres: Action, Mystery, Shounen, Supernatural
Duration: 24 min. per episode
Rating: R - 17+ (violence & profanity)

Quote:
Quote:Staff

- 1st Season -
Original Creator: Ryohgo Narita  (myanimelist.net)
Original Character Design: Suzuhito Yasuda  (www.animenewsnetwork.com)
Director: Takahiro Omori  (myanimelist.net)
Assistant Director: Shinya Kawatsura  (myanimelist.net)
Series Composition: Noburo Takagi  (myanimelist.net)
Character Design: Takahiro Kishida  (myanimelist.net)
Chief Animation Director: Akira Takada   (myanimelist.net)
Art Director: Akira Itou  (myanimelist.net)
Action Director: Tatsuo Yamada  (www.animenewsnetwork.com)
Color Scheme: Hiromi Miyawaki  (www.animenewsnetwork.com)
Editing: Kazuhiko Seki  (www.animenewsnetwork.com)
Music: Makoto Yoshimori  (myanimelist.net)
Theme Song Artist: Theatre Brook  (myanimelist.net) [OP1], Yuya Matsushita  (myanimelist.net) [ED1]
ROOKiEZ is PUNKD  (myanimelist.net) [OP2], ON/OFF  (myanimelist.net) [ED2]
Animation Production: Brains Base  (www.google.com)
Producer: Aniplex  (www.google.com)

Quote:
- 2nd Season -
original Creator: Ryohgo Narita  (myanimelist.net)
Original Character Design: Suzuhito Yasuda  (www.animenewsnetwork.com)
Director: Takahiro Omori  (myanimelist.net)
Series Composition: Noburo Takagi  (myanimelist.net)
Character Design: Takahiro Kishida  (myanimelist.net)
Chief Animation Director: Akira Takada   (myanimelist.net)
Art Director: Akira Itou  (myanimelist.net)
Action Director: Tatsuo Yamada  (www.animenewsnetwork.com)
Music: Makoto Yoshimori  (myanimelist.net)
Animation Production: Studio Shuka

Quote:


Quote:Characters & Voice Actors
Quote:Main CharacterQuote:
Mikado Ryugamine
Voiced by: Toyonaga Toshiyuki  (myanimelist.net)

Quote:Mikado Ryūgamine (竜ヶ峰帝人, Ryūgamine Mikado) is a childhood friend of Masaomi Kida and the primary male protagonist of the series. He is a polite, soft spoken boy, whom at times can be quite childish and naive. This is likely a result of his small town upbringing.

Masaomi Kida
Voiced by: Miyano Mamoru  (myanimelist.net)

Quote:Masaomi Kida (紀田正臣, Kida Masaomi) is a resident of Ikebukuro and Mikado Ryūgamine's best friend from childhood. He was the one who encouraged Mikado to come to Ikebukuro. He is enthusiastic about picking-up girls, but seems to be a failure at it.

Anri Sonohara
Voiced by: Kana Hanazawa  (myanimelist.net)

Quote:Anri Sonohara (園原 杏里, Sonohara Anri) is a bespectacled girl who attends the same school as Mikado and Masaomi. She is rather quiet and timid, but appears very close towards Masaomi and Mikado.

Celty Sturluson
Voiced by: Sawashiro Miyuki  (myanimelist.net)

Quote:Celty Sturluson (黒いイエス, Seruti Sutoruruson), also known as "The Black Rider" or "The Headless Rider", is a Dullahan from Ireland who came to Japan looking for her stolen head.

Shinra Kishitani
Voiced by: Jun Fukuyama  (myanimelist.net)

Quote:Shinra Kishitani (岸谷 新羅, Kishitani Shinra) is a young underground doctor who lives with Celty Sturluson. He stays mostly indoors and wears a white coat even when not working as a doctor.

Izaya Orihara
Voiced by: Kamiya Hiroshi  (myanimelist.net)

Quote:Izaya Orihara (折原 臨也, Orihara Izaya ) is a powerful and skilled underground informant. He usually gives information for his own enjoyment, and claims to love the entire human race, excluding Shizuo Heiwajima.

Shizuo Heiwajima
Voiced by: Ono Daisuke  (myanimelist.net)

Quote:Shizuo Heiwajima (平和島 静雄, Heiwajima Shizuo) is renowned as the strongest man in Ikebukuro.

Quote:Supporting CharacterQuote:
Semyon Brezhnev

Voiced by: Kuroda Takaya  (myanimelist.net)

Kasuka Heiwajima

Voiced by: Kisho Daisuke  (myanimelist.net)

Kyouhei Kadota

Voiced by: Nakamura Yuichi  (myanimelist.net)

Erika Karisawa

Voiced by: Takagaki Ayahi  (myanimelist.net)

Tom Tanaka

Voiced by: Konishi Katsuyuki  (myanimelist.net)

Saburo Togusa

Voiced by: Terashima Takuma  (myanimelist.net)

Namie Yagiri

Voiced by: Kobayashi Sanae  (myanimelist.net)

Walker Yumasaki

Voiced by: Kaji Yuki  (myanimelist.net)



Quote:PV




Quote:Links

  (www.durarara.com)
  (www.durarara.com)

  (myanimelist.net)   (en.wikipedia.org)   (durarara.wikia.com)


Quote:Download!!

Spoiler for First Season:


Spoiler for Second Season:

dari novel yah
banyak banyak ngomongnya donk
Dari gambarnya..
rada mengingatkan dengan yozakura quartet

well dari seiyuu, ada fukuyama jun dan Daisuke ono
darah????
keren neh kayaknya
:maho:maho:maho
Quote:Original Posted By kaitoein
Dari gambarnya..
rada mengingatkan dengan yozakura quartet

well dari seiyuu, ada fukuyama jun dan Daisuke ono


hehe yang penting ada jun fukuyama..

--

ada yang dah baca novelnya lom neh..?
Quote:Original Posted By miawmeow
hehe yang penting ada jun fukuyama..

--

ada yang dah baca novelnya lom neh..?


udah dibuat aja threadnya
masih 3 mingguan lagi pak

udah baca tapi cuman prolognya aja
moga aja bisa sebagus Baccano!
kog keknya gw dejavu begitu masuk trit ini ?
Quote:Original Posted By kaitoein
Dari gambarnya..
rada mengingatkan dengan yozakura quartet

well dari seiyuu, ada fukuyama jun dan Daisuke ono


Yasuda Suzuhito, mangaka Yozakura Quartet, di Durarara dia sebagai original character design

gw suka gambar nya dia, bagus
Quote:Original Posted By blitzx_1541
dari novel yah
banyak banyak ngomongnya donk


Tenang, gak bakal ada ceramah di sini.

Soalnya kamijou Touma masih dikontrak untuk Railgun yang akan diperpanjang jadi 24 episode

Quote:Original Posted By ganaspasti
Yasuda Suzuhito, mangaka Yozakura Quartet, di Durarara dia sebagai original character design

gw suka gambar nya dia, bagus


iya, Yozakura karakternya bagus sih terutama Ao dan Hime, sayang ceritanya terlalu singkat. Semoga aja kali ini rada panjangan dikit.
.....

Quote:
MBS
Jan 07, 2010; 25:25 ~ Mar 25,2010; 25:25 (12 episode)

ini rencananya 12 episode yah?
wah udah ada aja threadnya

mirip2 baccano ya, apa perasaan gw aja :

===
Spoiler for seiyuu:
Quote:Original Posted By kaitoein
Tenang, gak bakal ada ceramah di sini.

Soalnya kamijou Touma masih dikontrak untuk Railgun yang akan diperpanjang jadi 24 episode



wkwkkw
komen loe ini bagus bgt

yup, gw dulu nonton yozakura jg sampai tamat, dan karena style gambarnya sama, bakal masuk list tonton jg
Quote:Original Posted By DokunDokun
wah udah ada aja threadnya

mirip2 baccano ya, apa perasaan gw aja :

===
Spoiler for seiyuu:


kan pengarang novelnya, studio, desain karakter sama kayak Baccano CMIIW
hhehe

kayaknya bagus tuh..
masih lama kan tayangnya?

threadnya udah dibuat aja
up up up
ikut nyimak gan
sepertinya bagus nh
genre pasti anime ini apa gan?
Battler, Lelouch, Setsuna sama Zetsubou-sensei

Quote:Original Posted By bagiaaa
genre pasti anime ini apa gan?


dari synopsisnya aja udah ketauan
seiyuu yg saya kenal cmn kana hanazawa