KASKUS

Quote:Original Posted By mukabaru
Dear Agan Androidmedia,

I have S4 replica and got trouble on it , the phone crazy itselft, like automatic selected on playstore or typing itselft, this phone have wrong software or hardware ? Please advise..

PS : the phone MTK6589 (Quad Core)


Regards

I had this problem with Iocean too... "something" click menus on playstore automagically... but, i found the solution by doing fts upgrade... just try out this solution...
http://blog.powerplanet.es/iocean-x7...ones-fantasma/
max,can you help me??

i done ported my stockrom to custom rom (amoi n828 galaxy s4 UI) everything is working well,but the camera still blank screen (black or green color).

what must i do for fix?? my device is galaxy s4 clone (mtk6589)

newbie minta bantuan..

minta bantuan dari agan agan..
saya memakai HP websong FP8810 (replika s3)
sekarang ada masalah dengan kameranya.
yang terdeteksi hanya kamera depan, kamera belakang tidak mau terdeteksi.
dan tidak ada tombol switch untuk pindah ke kamera belakang.
jadi setiap ditekan icon kamera, yang muncul kamera depan.
sudah saya coba factory data reset, tetapi tetap sama saja.
mungkin dari agan disini bisa membantu..

makasih
Quote:Original Posted By iyepb0

I had this problem with Iocean too... "something" click menus on playstore automagically... but, i found the solution by doing fts upgrade... just try out this solution...
http://blog.powerplanet.es/iocean-x7...ones-fantasma/


Thanks for sharing bro, but not working on my device , already clear storage as in instruction...

guys,anyone know how to fix a rom that in every reboot always optimizing app? ._. this bugs is on baidu v2 for lenovo s560,trims
Apakah ada yang bisa Solve Sound error di MTK untuk game seperti NFS:Most Wanted,Real racing?
Quote:Original Posted By footmen
guys,anyone know how to fix a rom that in every reboot always optimizing app? ._. this bugs is on baidu v2 for lenovo s560,trims

dat usually happen when you wipe dalvik cache in recovery
i manage to repair it by uninstall titanium backup, reboot, and install it again

also u can try to delete odex file in data/app and in the system/data
if all else fails factory reset is the best option
Quote:Original Posted By Kubikuz

dat usually happen when you wipe dalvik cache in recovery
i manage to repair it by uninstall titanium backup, reboot, and install it again

also u can try to delete odex file in data/app and in the system/data
if all else fails factory reset is the best option

Already tried it for several times but not work,i even tried to deodex the rom from dsixdia but it always happened in every reboot since i flashed the rom,i think it's a bug from the rom itself ._.
And this only happened in this rom (baidu v2) i've tried other rom (cl,miui,lewa,etc) but only baidu v2 that have this issue ._.
Quote:Original Posted By footmen

Already tried it for several times but not work,i even tried to deodex the rom from dsixdia but it always happened in every reboot since i flashed the rom,i think it's a bug from the rom itself ._.
And this only happened in this rom (baidu v2) i've tried other rom (cl,miui,lewa,etc) but only baidu v2 that have this issue ._.


Please, check your init.d folder if any file execute zipalign feature.

Quote:Original Posted By Vader Jocks
max,can you help me??

i done ported my stockrom to custom rom (amoi n828 galaxy s4 UI) everything is working well,but the camera still blank screen (black or green color).

what must i do for fix?? my device is galaxy s4 clone (mtk6589)


When porting need to copy from original ROM system\lib
Quote:Original Posted By androidmedia


Please, check your init.d folder if any file execute zipalign feature.



thanks for the reply this issue have i solve by changin boot.img from baidu v4
Halo mr admin
Mito A300 saya brick, sewaktu saya flash sppt (firmware upgrade) dari file yang saya dapat dari forum facebook official mito A300, saya mengalami error berikut
Spoiler for Error pada SPFT:

saya sertakan data log error
Spoiler for Data log error SPFT:

Mohon sekiranya bisa memberikan pencerahan
NB: HH saya hanya ke detect oleh pc hanya pada kondisi baterai dilepas tanpa perlu memencet tombol vol down atau up atau power
Quote:Original Posted By dadang80
Halo mr admin
Mito A300 saya brick, sewaktu saya flash sppt (firmware upgrade) dari file yang saya dapat dari forum facebook official mito A300, saya mengalami error berikut

Mohon sekiranya bisa memberikan pencerahan
NB: HH saya hanya ke detect oleh pc hanya pada kondisi baterai dilepas tanpa perlu memencet tombol vol down atau up atau power


Please, try to flash phone again but without system and userdata partitions (remove checks from them), for Recovery partition use CWM image. If success - boot to into recovery (CWM) and flash custom ROM .zip.

P.S. Use Download function instead of Firmware upgrade.
Quote:Original Posted By androidmedia


Please, try to flash phone again but without system and userdata partitions (remove checks from them), for Recovery partition use CWM image. If success - boot to into recovery (CWM) and flash custom ROM .zip.

P.S. Use Download function instead of Firmware upgrade.


Sudah saya lakukan yang anda katakan,pada spft saya klik download tanpa ceklis system dan userdata.Tapi tetap ada error sama persis dengan diatas.Kemudian saya coba-coba kombinasi ceklis dan tidak pada "file to flash",hasilnya jika semua file di ceklis dan hanya SEC_RO yang tidak di ceklis, maka instalasi sukses.Jadi intinya jika SEC_RO di ceklis maka terjadi error. Hanya anehnya jika instalasi sukses, pada bar bawah berwarna abu-abu,dan HH nya tetap tidak hidup ataupun masuk CWM. Tolong pencerahan nya gan
Spoiler for Instalasi sukses jika SEC_RO tidak di centang:
sorry noob question. is it possible to port cm 10.1 into mtk devices? because i never found of it.
Quote:Original Posted By Vader Jocks
max,can you help me??

i done ported my stockrom to custom rom (amoi n828 galaxy s4 UI) everything is working well,but the camera still blank screen (black or green color).

what must i do for fix?? my device is galaxy s4 clone (mtk6589)

Jiahhhh pantes gak pernah nongol di trid pixnote udah selingkuh dia rupanya
Quote:Original Posted By dadang80


Sudah saya lakukan yang anda katakan,pada spft saya klik download tanpa ceklis system dan userdata.Tapi tetap ada error sama persis dengan diatas.Kemudian saya coba-coba kombinasi ceklis dan tidak pada "file to flash",hasilnya jika semua file di ceklis dan hanya SEC_RO yang tidak di ceklis, maka instalasi sukses.Jadi intinya jika SEC_RO di ceklis maka terjadi error. Hanya anehnya jika instalasi sukses, pada bar bawah berwarna abu-abu,dan HH nya tetap tidak hidup ataupun masuk CWM. Tolong pencerahan nya gan


Flash only Preloader, DSP_BL, Uboot, Boot & Recovery images, but again recovery.img shall be modified (CWM). After flashing disconnect from PC, reset battery, press and hold Vol + & Power.

P.S. please, remove check from DA DL All with checksum.
Quote:Original Posted By azmi0
hi agan androidmedia , saya masih newbie nih masalah android .
kebetulan HH saya boot loop (HH saya lenovo a820) kebetulan juga HH ini tidak di jual di Indo , oleh karena itu saya sedikit kesulitan untuk Flashing HH ini karena sedikitnya forum yang membahas ini HH .pertanyaannya apa tutorial yang agan anroidmedia jelaskan di page pertama sudah cukup ? maksudnya apa tidak usah menginstall ROMnya lagi .
maaf nih gan kalo kata-kata saya ada yang salah maklum masih newbie saya . mohon pencerahannya yah gan


Please, flash your HH with stock ROM using instructions @ first page - Flash Tool procedure. Should be enough.

Please, always do a backup before experimenting with ROMs.
Quote:Original Posted By optimusbay
sorry noob question. is it possible to port cm 10.1 into mtk devices? because i never found of it.


Never tried, maybe possible, but can't advise on this matter.
Quote:Original Posted By androidmedia


Flash only Preloader, DSP_BL, Uboot, Boot & Recovery images, but again recovery.img shall be modified (CWM). After flashing disconnect from PC, reset battery, press and hold Vol + & Power.

P.S. please, remove check from DA DL All with checksum.


Sudah saya lakukan, memang instalasi sukses.tapi setelah reset baterai,tekan vol up dan power tetap tidak masuk CWM
go go