KASKUS

ane juga setuju sam agan merk, ane setuju buat gantinya F-5
niee thread bakalan rame dehh seiring bocoran pengganti F 5, yg bakal di anggarkan di tahun 2015 ... cuma Su 35 nih yang lom ada threadnya ...
Quote:Original Posted By MasRiyaT
niee thread bakalan rame dehh seiring bocoran pengganti F 5, yg bakal di anggarkan di tahun 2015 ... cuma Su 35 nih yang lom ada threadnya ...


ente bikin threadnya SU-35 dong mas...

2015 kalo pemimpin dan elit politik nya peduli ma pertahanan negara, kalo nggak , lupakan saja Rafale, paling diganti ma jf-17, F/A-50, atau parah2nya super tukino
F-X2: French fighter will be announced in June
O Vale, April 25

Delayed for, at least, four presidential terms, the renewal of the fleet of the FAB (Brazilian Air Force) already has a winner, although not officially released by the government Dilma. It is taken for granted in Brasilia that the Planalto will follow the preference of the predecessor and indicate the Rafale, from the French Dassault, as the best game for the FAB.
The contract competition, the $ 10 billion F-X2, will be formalized in June. Also in contention are the Swedish Saab Gripen NG with a 'plane-project' never encouraged by the military, and the the F-18 from the 'giant' US-based Boeing.

Business. The delay in the announcement made the business sector impatient. Carlos Alfonso Gamboa Pierantoni, vice president of ABIMDE (Brazilian Association of Manufacturers of Materials for Defense and Security), says the main beneficiary is Embraer, but that the whole chain will enjoy the benefits of the business. "Embraer is the project leader, but depends on many other companies in the supply chain. The vast majority of these suppliers and service providers are in San Jose "
[...]
Google translated from:
http://economia.ovale.com.br/f-x2-ca...iado-em-junho/

O Vale is a newspaper from São José dos Campos
Spoiler for selingan:
Spoiler for selingan:
Spoiler for perbandingan:


Malaysia tertarik untuk pengadaan baru sebanyak 18 unit. rafale akan bersaing dengan Typhoon di Malaysia
Ada pengaruh dalam penjualan dan negosiasi untuk Rafale setelah si Sarko keok dalam pemilu Perancis ?
Spoiler for solo display:
Spoiler for selingan:
Quote:General Paloméros receives Chief of Staff of the Indian Air Force
Armee Air, May 22

General Jean-Paul Paloméros, Chief of Staff of the Air Force (CEMAA), hosted his Indian counterpart, Air Chief Marshal Anil Kumar Norman Browne, on the air base 117 of Paris, Tuesday Morning, May 22, 2012.

Military honors were rendered to him by a section of the Musique de l'Armee de l'Air in Paris, while the national anthems of both countries were played . General Paloméros then met with Air Chief Marshal Browne, before presenting him the organization of the French Air Force.

In the afternoon, the Indian CEMAA also met Jean-Yves Le Drian, Defence Minister, and Admiral Edouard Guillaud, Chief of Defence Staff.

The official visit of Air Chief Marshal Browne should continue until Friday, May 25, 2012 , he will visit operational airbases 113 at Saint-Dizier, 709 at Cognac and 125 at Istres.

This movement is a continuation of a rich bilateral cooperation, reinforced by ties of friendship between the two air forces. As a reminder, General Paloméros had visited India twice in 2011: in February, the International Airshow Aeroindia ( Internet link to the brief ), then from 19 to 22 September 2011, as part of an official visit
Google translated from:
http://www.defense.gouv.fr/air/actus...e-cemaa-indien

For the record:
http://www.militaryphotos.net/forums...=1#post6184213
^^^

tuh kan keduluan sama india

bakal ambil berapa biji ya
Quote:Original Posted By topx666
^^^

tuh kan keduluan sama india

bakal ambil berapa biji ya


Keduluan ? Sejak dulu India adalah pembeli yang serius, kalo belanja keranjangnya pasti penuh. Dan wajar kalo dia bisa mendahului banyak orang. Apalagi cuma pembeli angin anginan tukang ngeteng....

Spoiler for selingan:
Spoiler for selingan:
mudah2an Indonesia beli ni pesawat... Rafale, SU 35 dan IFX cukup menurut ane....coz ini pesawat kesukaan ane sampe2 nama anak ane namanya Rafale..heheh oot dikit
mau tanya maaf nubi

resiko kena embargo dari perancis ada ga ya?

kalau nanti ujung2nya diakitkan soal HAM dan kita ga dapat spare partnya kan jadi susah... kenapa kitaga kiblat pada 1 atau 2 negara ... rusia dan china aja misalnya?
@rastung, ada kemungkian terekana embargo, namun kelebihan Prancis erespares selalu dalam jumlah besar itulah sebabnya kenapa Mirage F-1 Irak dan Libya bisa terbang walo kena embargo
×